Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Fostul strateg al PSD, Darius Vâlcov, scapă de condamnarea la închisoare

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 15 martie 2023 Etichete: ,

Curtea de Apel Craiova a decis miercuri, 15 martie, încetarea procesului penal care îl viza Darius Vâlcov ca urmare a deciziei Curții Constituționale privind întreruperea termenelor de prescripție. Suma de 4,2 milioane lei, primită de fostul strateg al PSD cu titlul de mită, va fi confiscată. 

Inițial, Vâlcov fusese condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare Tribunalul Dolj la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

El a fost trimis în judecată în anul 2015 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru instigare la dare şi luare de mită. Fostul primar al Slatinei era acuzat că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, i-a cerut unui om de afaceri aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei.

Banii ar fi fost pretinşi pentru ca denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina şi pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi lucrări la izolarea termică a unor blocuri.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii