Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef Unifarm, la poliție/ Adrian Ionel este cercetat sub control judiciar de DNA pentru achizițiile făcute în pandemie – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: , ,

Directorul Unifarm Adrian Ionel, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de DNA pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei, a ajuns, miercuri, la poliție. 

Context

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru fapte de corupție săvârșite în timp ce autoritățile gestionau criza provocată de epidemia de coronavirus.

Adrian Ionel este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. 

În calitate de director al Unifarm, Adrian Ionel ar fi pretins suma de 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială astfel încât compania de stat să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19. Este vorba despre 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale.

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020. 

În plus de asta, Adrian Ionel este acuzat că a dobândit ilegal funcția de director general al Unifarm.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW