Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, la un an de la tragedia de la Caracal: Am simțit un amestec între rușine și revoltă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iulie 2020 Etichete: , ,

Se împlinește un an de la răpirea Alexandrei Măceșanu, tânăra din Caracal sechestrată și violată de Gheorghe Dincă. Radu Gavriș, unul dintre cei mai experimentați anchetatori de la Serviciul Omoruri de la Poliția Capitalei a fost la Caracal în primele zile de la tragedie. La un an de la tragicul eveniment, Gavriș a spus că cercetarea la fața locului în cazul Caracal a fost una dintre cele mai dificile.

 „Când am fost la Caracal, dificil a fost prima porțiune, primele 6-7 zile, în care reacția unor colegi nu ar fi trebuit să fie. Sunt destul de multe scene la televizor în care unii colegi împingeau o poartă care putea să se gliseze: lipsă de antrenament și pregătire. Am simțit un amestec între rușine și revoltă. Noi, Poliția Capitalei, în principal Serviciul Omoruri Criminalistică, am fost delegați pentru a desfășura activitatea de cercetare la fața locului. E adevărat, la 7 zile de la comiterea faptei, activitate care ne-a luat, dacă nu mă înșel, 5 săptămâni”, a declarat Radu Gavriș, la Digi24.

Radu Gavriș a căutat timp de mai multe săptămâni indicii în curtea și în casa lui Gheorghe Dincă. Fostul șef din poliție a criticat intervenția unor colegi de breaslă.

„Sunt unele lucruri care nu trebuiau făcute așa cum au fost făcute. Este un răspuns politicos”, a spus acesta.

Întrebat dacă Alexandra putea fi salvată la timp, Gavriș  afirmat: „Greu de zis, dacă ar fi aflat mai repede, poate ar fi izbutit să o salveze. E greu să afli din timp de un crimnal în serie.”

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW