Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Fostul şef de la Permise şi Înmatriculări Teleorman şi alţi doi foşti şefi din instituţie, urmăriţi penal de DNA

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 19 noiembrie 2021

Fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Teleorman Stelian Lupu şi alţi doi foşti şefi din cadrul instituţiei sunt urmăriţi penal, a anunțat vineri, 19 noiembrie, Direcția Națională Anticorupție (DNA). Totodată, procurorii DNA au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 noiembrie 2021, față de Stelian Lupu. În sarcina acestuia s-a reținut comiterea a șapte infracțiuni de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în aceeași cauză, s-au dispus măsuri preventive față de alți doi ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Teleorman.

Este vorba despre Velcea Cristian, care la data faptelor era șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări. El este cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, este cercetat sub control judiciar Eib Daniel Cristian, la data faptelor șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule. În acestuia s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită.

Acuzațiile

Conform sursei citate, „în perioada 2020 – august 2021, cei trei inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu”.

Între acestea, se numără:

– promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații Lupu Stelian și Eib Daniel Cristian trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

– să nu părăsească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme
– să nu desfăşoare activitățile în exercitarea cărora au săvârşit faptele”, mai arată sursa citată.

În cazul în care cei doi încalcă cu rea-credință aceste obligații, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW