Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Fostul şef al BCCO nu era drogat în momentul accidentului din Popești-Leordeni, arată testul de sânge

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Constantin Păun, fostul șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) București, care a ucis o femeie, a rănit o alta și a lovit cinci mașini într-un accident rutier produs sâmbătă, 2 septembrie, în Popești Leordeni, nu avea droguri în sânge, arată Buletinul de Analiză Toxicologică emis de IML, după cum a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov. La drug test, bărbatul a ieșit pozitiv la consumul de substanțe psihoactive.

„În cazul privind accidentul rutier din data de 2 septembrie a.c., produs pe strada Unirii, din localitatea Popeşti Leordeni, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altei victime, facem precizarea că, în urma recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a consumului de alcool şi substanţe psihoactive, precizăm faptul că Buletinul de Analiză Toxicologică, emis de Institutul de Medicină Legală «Mina Minovici» Bucureşti, a indicat o valoare pozitivă la consumul de alcool şi o valoare negativă la consumul de substanţe psihoactive”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov, citat de News.ro.

Colonelul în rezervă Constantin Păun a fost și șeful de cabinet al ministrului de Interne, Gavril Dejeu, în guvernarea 1996-1999.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov transmis duminică, polițiștii au testat șoferul cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat și, respectiv cu aparatul drug test, care a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanțe psihoactive. Polițiștii l-au dus la spital pentru a i se recolta probe biologice. Fostul șef al BCCO se află în arest preventiv.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW