Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef al Unifarm, pus față în față cu denunțătorul său la DNA – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 7 iulie 2020 Etichete: , ,

Fostul director al Unifarm Ionel Adrian a ajuns, marți, la sediul DNA pentru a fi pus față în față cu André Jaderian, cel care l-ar fi denunțat la procurori. Anchetatorii vor să-i confrunte în contextul în care declarațiile lor sunt contradictorii. 

La confruntarea de la DNA dintre Ionel Adrian și André Jaderian a venit și Emanuel Ungureanu.

Context

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru fapte de corupție săvârșite în timp ce autoritățile gestionau criza provocată de epidemia de coronavirus.

Adrian Ionel este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. 

În calitate de director al Unifarm, Adrian Ionel ar fi pretins suma de 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială astfel încât compania de stat să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19. Este vorba despre 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale.

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020. 

În plus de asta, Adrian Ionel este acuzat că a dobândit ilegal funcția de director general al Unifarm.

Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *