Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Fostul șef al Transelectrica a fost arestat/ Marius Carașol, acuzat că și-a falsificat diploma de licență

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2019 Etichete:

Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost reținut de procurori, marți, și va fi prezentat instanței pentru mandat de arestare preventivă, după ce, în cursul dimineții oamenii legii au desfășurat percheziții la mai multe imobile deținute de acesta. Fostul patron al Transelectrica este acuzat că și-a falsificat diploma de licență și a cauzat un prejudiciu de 460 de mii de lei.

Update

Judecătoria sectorului 1 a decis ca președintele Transelectrica să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă, însă va fi pusă în aplicare.

Știrea inițială

În urma cercetărilor efectuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul companiei prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză, procurorii PÎCCJ au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea lui Carașol și formularea propunerii de arestare preventivă a acestuia.

Totodată, pentru a recupera prejudiciul de peste 460.000 de lei a fost instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar.

Propunerea de arestare preventivă împreună cu dosarul cauzei se trimit Judecătoriei Sectorului 1 București.

Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW