Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Fostul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, condamnat la șase ani de închisoare

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Instanța Supremă l-a condamnat definitiv pe fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Constantin Popa, miercuri, la șase ani de închisoare, fiind acuzat de mai multe fapte de corupție.

În 2018, Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare pe Vasile Popa, fiind trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, sustragere sau distrugere de probe și instigare la compromiterea unei autopsii medicolegală, însă instanța l-a condamnat pentru șantaj, iar pentru celelalte acuzații a fost achitat.

În același dosar au fost achitaţi definitiv Gabriel Mihalache, fost şef al Serviciului de Medicină Legală Bihor la data faptelor, şi Florian-Alin David, administrator al unei firme.

În baza art.38 alin.1 rap la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, aplică inculpatului Popa Vasile Constantin pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite prin prezenta decizie, respectiv 3 ani închisoare, 2 ani închisoare şi 1 an închisoare, rezultând în spor de 2 ani, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa 6 ani închisoare”, potrivit ÎCCJ.

Cercetările în acest caz au fost demarate în urma unui denunț făcut de omul de afaceri orădean Dorinel Edu, proprietarul unei firme de construcții, susținând că i-ar fi dat procurorului 50.000 de euro pentru a-l ajuta în anchetele penale în care a fost implicat.

De asemenea, în aprilie 2014, Popa a fost acuzat de DNA că l-ar fi determinat pe șeful Serviciului de Medicină Legală Bihor, Gabriel Mihalache, să efectueze o autopsie într-un caz în care legea interzice acest lucru.

Sursă foto: Adevarul.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW