Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef al DNA Ploiești, victorie în fața Inspecției Judiciare pe baza deciziei CJUE – SURSE

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 19 mai 2021

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a absolvit pe fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea de acțiunea disciplinară deschisă de Inspecția Judiciară. Potrivit surselor Mainnews.ro, decizia a fost luată pe baza hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene, care a constatat că numirile în funcții de conducere ca interimar prin implicarea politica pot duce la posibile presiuni asupra magistraților. Lucian Netejoru a fost numit printr-o Ordonanță de Urgență în fruntea Inspecției Judiciare de către Tudorel Toader.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lucian Onea a fost acuzat de încălcarea obligației de abținere în caz de incompatibilitate în mai multe cauze pe care le-a instrumentat.

Onea a fost trimis în judecată de Secția Specială

Lucian Onea este în prezent suspendat din funcție, fiind trimis în judecată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu au fost trimiși în judecată de Secția Specială sub acuzați de represiune nedreaptă. Mai exact, procurorii îi acuză pe cei doi că l-ar fi determinat pe deputatul Vlad Cosma, martor în dosar, să facă un denunț în numele unei „persoanei imaginare” și să întocmească în fals tabele cu datele unor cetățeni români din Republica Moldova cu scopul de a dovedi infracţiunea de coruperea alegătorilor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW