Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef al delegației Ucrainei la Consiliul Europei descrie Armata Federației Ruse: Generali alcoolici, corupție și strategie militară proastă

By Matthew Garvey , in Interviuri Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 martie 2022

Generali lacomi și alcoolici, corupție generalizată și victima propriei propagande, este descrierea Armatei Federației Ruse făcută de parlamentarul ucrainean Volodymyr Ariev, pentru Main News, la mai bine de o lună de când Kremlinul anunța că începe „operațiunea militară specială” în Ucraina.

Volodymyr Ariev este parlamentar din anul 2007 și, în acest moment, reprezintă Partidul Solidaritatea Europeană, cunoscut până în anul 2019 drept Blocul Petro Poroșenko, numit după fostul președinte al Ucrainei. Între anii 2015 și 2019, Ariev a condus delegația Ucrainei la Consiliul Europei.

Prima lună a războiului și-a petrecut-o în Kiev, unde a continuat munca de parlamentar, deși în Ucraina a fost instituită Legea Marțială încă din 24 februarie și, ulterior, a fost prelungită până la finalul lunii aprilie.

Nu a fost ușor să învăț să trăiesc cu amenințarea bombardamentelor, dar acum pot să dorm cu sunetul exploziilor pe fundal”, a menționat Volodymyr Ariev, pentru Main News.

Parlamentarii ucraineni au pregătit, în ultima lună, mai multe legi prin care au adaptat cadrul legislativ la „noua realitate”, printre acestea numărându-se inclusiv legi prin care au interzis propaganda pro-rusă din media, partidele politice apropiate de Moscova sau cele prin care au întărit pedepsele aplicate persoanelor acuzate de trădare.

Pe lângă activitatea din Verkhovna Rada, Volodymyr Ariev, ca alți parlamentari ucraineni, s-a folosit de conexiunile diplomatice pe care le-a acumulat în timp și a ajutat la organizarea livrărilor de ajutoare umanitare și echipamente militare care au venit din toate colțurile lumii.

„Strategia militară a Federației Ruse, simplă și proastă”

După o lună în care Armata Federației Ruse nu a reușit să obțină nicio victorie importantă, dar a distrus multe orașe ucrainene, printre care se numără Mariupol, Irpin, Harkiv sau Kiev, omorând peste 1.000 de civili, parlamentarul a precizat că strategia militară a Rusiei este „simplă și proastă”.

Și-au creat imaginea unei armate puternice, dar, în realitate, nu e mare lucru. Din ce am văzut, strategia militară a Federației Ruse este simplă și proastă. Au generali alcoolici și lacomi care nu își pot duce până la final planurile militare și nu pot să învingă rezistența ucraineană”, a declarat Volodymyr Ariev.

Totodată, corupția joacă un rol important în ceea ce privește desfășurarea invaziei ruse în Ucraina, după cum a subliniat oficialul ucrainean.

Toți banii folosiți pentru a promova grupările și mentalitatea pro-rusă din Ucraina sau foarte multe fonduri alocate de statul rus pentru armată au fost furate”, susține fostul șef al delegației Ucrainei la Consiliul Europei.

În plus, Ariev a explicat că Federația Rusă a subestimat Ucraina, adăugând că „au fost victimele propriei propagande”, dar s-au trezit într-o poveste de tipul „David și Goliat”.

Se gândeau că vor fi primiți de mulțumi cu flori, de parcă ar fi o armată eliberatoare, dar nu a fost cazul”, a menționat parlamentarul.

„Un al doilea război ar fi și mai dificil”

În ultima lună, delegațiile de negocieri ale Ucrainei și Federației Ruse au avut mai multe întâlniri, susținute în Belarus, Turcia sau prin videoconferință, dar încă nu s-a ajuns la semnarea unui acord, deși în spațiul public au circulat informații potrivit cărora cele două părți s-ar fi pus de acord asupra unor elemente, iar Kievul susține că există anumite progrese.

Nu cred în nicio discuție cu Federația Rusă. În primul rând, nu trebuie să credem nicio garanție avansată de ruși. De exemplu, cazul Memorandumului de la Budapesta (n.r. semnat în anul 1994 de Ucraina, Rusia, SUA și Marea Britanie) în cadrul căruia exista un articol care interzicea folosirea armamentului rus împotriva Ucrainei”, a amintit Ariev.

Volodymyr Ariev consideră că un eventual acord de pace încheiat între Ucraina și Federația Rusă ar fi în beneficiul Moscovei, întrucât Armata Rusiei ar avea timpul necesar să își schimbe strategia și să își pregătească o nouă ofensivă, mai brutală și adaptată realității din teren.

Dacă Federația Rusă nu va fi oprită complet, al doilea război ar putea fi mult mai dificil decât acesta. Lumea democratică trebuie să aplice sancțiuni pentru a reduce potențialul militar al Federației Ruse și a întrerupe orice livrări de bunuri ce pot fi folosite în procesul tehnologic de producere a armelor”, potrivit oficialului ucrainean.

Sursă foto: Volodymyr Ariev / Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW