Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, ar putea să fie consilier al premierului Moldovei/Lazăr: Da, am avut discuții în acest sens

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 29 august 2019 Etichete: , ,

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, ar putea să fie consilier pentru promovarea reformei justiției în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Moldovei, Maia Sandu, care spune că a avut o întâlnire cu Augustin Lazăr iar acesta și-ar fi exprimat disponibilitatea. 

„Am avut deosebita onoare să am o întrevedere cu domnul Augustin Lazăr, fost Procuror General al României, un mare promotor al independenței sistemului judiciar și al consolidării statului de drept din România. Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justiției și lupta împotriva corupției. Domnia sa a împărtășit mai multe aspecte din propria experiență în calitate de șef al Ministerului Public, dar și a apreciat pozitiv inițiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Însă m-a bucurat și mai mult faptul că domnia sa și-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din țara noastră.

Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate și curaj în lupta cu spălarea banilor și corupția mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova și sperăm să ne putem baza și pe experiența și profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr”, a scris premierul Maia Sandu pe Facebook.

Fostul procuror general Augustin Lazăr a confirmat pentru mainnews.ro că se află la Chișinău unde a avut discuții de principiu cu premierul Maia Sandu.

„Despre această problemă urmează ca, în viitor, să clarificăm cu ce aș putea eu să îi ajut și vreau să spun că am toată disponibilitatea să îi sprijin pe colegii din Republica Moldova pentu că noi avem o anume experiență în România în materia reformării sistemului judiciar. (…) Și ce vor avea ei nevoie să studiem anumite chestiuni de legislație, să vedem care sunt mai bine implementate la noi în raport cu Republica Moldova, respectarea standardelor europene în anumite domenii, organizarea Ministerului Public din republica Moldova, dar asta urmează să discutăm”, a declarat fostul procuror general al României pentru mainnews.ro.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW