Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Fostul primar al municipiului Brașov, trimis în judecată de DNA pentru șantaj

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 10 decembrie 2020 Etichete: , , ,

DNA anunță că a trimis instanței dosarul în care fostul primar al municipiului Brașov, George Scripcaru, este cercetat sub control judiciar pentru șantaj. În același dosar este cercetat pentru complicitate la șantaj și George Mihai Cornea, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Covasna.

În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații societății comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame.

Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaților la Primăria Brașovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare.

În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formațiune electorală și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, „realizările” primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive”, anunţă DNA.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW