Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Fostul președinte al Federației Ruse, despre aderarea Republicii Moldova la UE: Există o alternativă. Crearea unei noi Românii Mari

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 25 iunie 2022

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este posibilă doar dacă va fi creată o nouă „o Românie Mare”, a declarat sâmbătă, 25 iunie, fostul președinte al Federației Ruse și actual adjunct al șefului Consiliului rus de Securitate, Dmitry Medvedev, notază TASS.

Moldova a intrat într-o lungă coadă pentru aderarea la Uniunea Europeană, ce se va întinde pe ani de zile. Drum bun! Dar ei vor să se întâmple înainte. Așadar, există o alternativă la obținerea statutului de membru UE: Crearea unei noi Românii Mari”, a scris Medvedev pe Telegram.

Fostul președinte rus a mai transmis că politicienii români „fac o horă politică în jurul Moldovei” de mai mult timp, menționând evenimentul de la finalul ședinței comune a celor două Parlamente.

A fost mai degrabă amuzant. Oricum, consecințele vor fi mai puțin amuzante”, a amenințat Medvedev.

Anterior, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a avut un mesaj de solidaritate la adresa Republicii Moldova, în fața amenințărilor lansate de Federația Rusă.

Suntem alături de cetățenii și Guvernul prietenoasei Moldova în fața noilor amenințări ce vin de la Moscova. Tot ce poate Rusia să facă este să arunce cu amenințări la adresa altor state, după ani de zile de politici eșuate, bazate pe agresiune și disrespect. Aceste lucruri doar arată slăbiciunile Rusiei”, a scris Kuleba, sâmbătă, pe Twitter.

Vineri seară, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a transmis că decizia UE de a acorda statutul de candidat la UE Ucrainei și Republicii Moldova va avea „consecințe negative”.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW