Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Fostul ministru al Justiției le cere cetățenilor „să spună cine fură”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, pune la dispoziția cetățenilor adresa de mail spunecinefura@gmail.com pentru ca aceștia să semnaleze cazurile unor oameni care fac abuzuri și care fură din banii publici.

„Am vrut să vă spun încă de ieri, dar n-am vrut să fiu luată în glumă pentru că ce vreau să zic e foarte serios: dacă ați aflat de cineva care fură din banul public, indiferent de unde și cum, indiferent de rang, funcție sau culoare politică, scrieți un e-mail la spunecinefura@gmail.com”, a scris Birchall, pe Facebook.

Fostul ministru își propune să centralizeze sesizările făcute de cetățeni și să le trimită către autoritățile judiciare.

„Am mai scris pe această pagină, vreau să încerc să centralizez aceste semnalări ale abuzurilor sau posibilelor infracțiuni comise mai ales în aceste zile de grea încercare pentru noi toți pentru că eu cred că nu există mai urâtă și mai abjectă crimă decât să profiți de durerea și de necazurile altor oameni. Voi face uz de calitatea mea de deputat pentru a trimite aceste măgării și încercări de a fura din banul public în atenția autorităților judiciare competente (Parchetul General, DNA sau DIICOT) și mă voi asigura personal, urmărind îndeaproape fiecare caz în parte, că cei care încearcă șmecherii – în special în achizițiile publice – în această perioadă, vor fi trași la răspundere în fața legii„, a mai scris Birchall, pe Facebook.

În final, ministrul Justiției dă asigurări că nu va participa la alegerile locale și că demersul său este făcut în calitate de cetățean și parlamentar.

„Îi aștept de asemenea cu interes și pe unii așa-ziși „prieteni” ai mei care vor spune probabil că ce fac eu e un demers electoral. Îi asigur și pe aceștia și pe toți cei interesați că nu voi candida la nicio primărie la alegerile următoare și nu vreau decât să-mi fac datoria de cetățean și de membru ales al Parlamentului României. În schimb, dacă e vreun edil care se simte cu musca pe… semnătură, îmi poate scrie personal. Fapta recunoscută, e pe jumătate iertată!”, a conchis fostul ministru al Justiției.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW