Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Fost ministru al Justiției, după adoptarea proiectului de lege pentru desființarea SIIJ: Ar fi fost lăudabil dacă nu ar fi fost adoptat și amendamentul superimunităților pentru magistrați

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 24 martie 2021

Ana Birchall susține că proiectul de lege pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va pica la Curtea Constituțională, din cauza amendamentului prin care magistrații pot fi trimiși în judecată cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Am asistat astăzi la o parodie greu de imaginat, la o manipulare cum rar mi-a fost dat să văd! Toți se laudă că au desființat SIIJ și sigur că ar fi fost un lucru cu adevărat lăudabil dacă nu ar fi fost adoptat și amendamentul superimunităților pentru judecători și procurori! Nu o să intru în detaliile argumentelor juridice care certifică că, în realitate, azi NU au desființat nimic. Și asta pentru că, așa cum este adoptat proiectul de lege este neconstituțional tocmai datorită acelui nefericit amendament care acordă superimunități procurorilor și judecătorilor!”, potrivit fostului ministru al Justiției, Ana Birchall.

Fostul ministru al Justiției susține că, prin adoptarea proiectului de lege în forma votată de Camera Deputaților, Consiliul Superior al Magistraturii ar deveni „noul SIIJ”.

Să fii tu ministrul justiției care clamează reforma și să girezi și să votezi așa ceva arată că de fapt, în realitate, ești copilul de suflet, puiul zgribulit al lui Florin Iordache și al lui Tudorel Toader! (…)În Constituţie scrie că justiţia se face doar de către instanţe. Or, dacă CSM blochează dosarul în faza de trimitere în judecată cu un aviz negativ cum se mai înfăptuiește justiția în sala de judecată, de exemplu??! Sper totuși ca la Senat să se elimine acest amendament toxic și neconstituțional!”, a adăugat Ana Birchall.

Amendamentul prin este necesar avizul CSM la trimiterea magistraților în judecată ar putea salva magistrații corupți, a mai precizat Birchall.

Azi a fost praf în ochii electoratului care, ca întotdeauna, este mai deștept decât politicienii: veți vedea că tocmai acest electorat îi va taxa pe acești farisei care se cred mari oameni de stat când în realitate sunt oameni mici, cu ambiții personale mari!
Spectacolul de azi NU a fost despre desființarea SIIJ – care oricum se va întampla cât de curând în baza hotărârii CJUE!”, susține fostul ministru al Justiției.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Deputații au votat desființarea Secției Speciale / Amendamentul prin care magistrații pot fi trimiși în judecată, adoptat

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW