Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost sancționat după interviul din închisoare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 28 iunie 2020 Etichete: , ,

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost sancționat de Administrația Prezidențială după ce a oferit primul interviu de când a fost condamnat la închisoare. Avocata acestuia, Flavia Teodosiu, a anunțat că fostului lider al PSD i s-a retras dreptul la muncă.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) i-a acordat Ancăi Alexandrescu, cea care a realizat și difuzat un interviu cu fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, o aprobare pentru comunicare online, care ar fi trebuit să fie confidențială, nu interviu. De asemenea, instituția a anunțat că a solicitat Penitenciarului Rahova documentul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului de comunicare online cu Liviu Dragnea.

Din acest motiv, fostul lider al PSD a fost sancționat, potrivit Mediafax.

Potrivit ANP, toate solicitările de interviu, pentru toți deținuții, au fost amânate din cauza pandemiei.

„Odată cu debutul Covid, unitățile au limitat interacțiunea cu exteriorul. Interviurile se realizau întotdeauna la sediul unității, fizic, însă toate cererile de interviu s-au amânat”, spun sursele mainnews.ro.

După difuzarea primei părți din discuția Ancăi Alexandrescu cu Liviu Dragnea, Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis un comunicat de presă prin care precizează că comunicările online au caracter confidențial.

„Persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comuncările online (via Skype), în baza unei programări prealabile.

Conform art. 136 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 și art. 159 din Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, comunicările online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului.

Totodată, posibilitatea întreruperii acordării dreptului la comunicare online este prevăzută doar în situația constatării unui comportament necorespunzător – care periclitează starea de ordine și disciplină, de către persoana privată de libertate și interlocutor/i, ori în situația nerespectării identității interlocutorilor (verificarea identității interlocutorului/interlocutorilor se realizează la momentul efectuării conexiunii, prin validarea datelor menționate în cererea de acordare a dreptului)”, a transmis ANP.

ANP a anunțat că a solicitat Penitenciarului Rahova documentul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului de comunicare online cu Liviu Dragnea.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW