Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Fostul lider al PSD, despre dosarul Tel Drum: Sunt acuzat că în mandatul meu s-au făcut două drumuri importante/ Probabil am făcut niște prostii pe la garaj și trebuie să fiu inculpat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: ,

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, susține că nu știe de ce este acuzat în celebrul dosar „Tel Drum”, ci că DNA a „dezgropat” acest dosar cu puțin timp înainte de campania electorală.

„Brusc, după trei ani de zile, este pus din nou pe tapet, ce să vezi, cu puțin timp înainte de campania electorală, să înceapă iar discuțiile, să se dezbată despre acest dosar, cu care…nu prea știu de ce sunt acuzat. Era vorba de două drumuri făcut cu bani europeni…am înțeles că ar fi rămas în dosar doar un drum…drumurile există, practic eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante pentru județul ala”

Eram suspect până acum, între timp, stând aici, probabil am făcut niște prostii pe la garaj și trebuie să fiu inculpat”, susține Dragnea, într-un interviu făcut din închisoare pentru Realitatea Plus.

Context

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, aflat în prezent în arestul Penitenciarului Rahova, a fost citat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție. Conform surselor mainnews.ro, Liviu Dragnea ar urma să devină inculpat în dosarul Tel Drum.

Pe 27 mai, la un an de când Liviu Dragnea a fost condamnat și închis în Penitenciarul Rahova în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul președinte PSD a pierdut procesul în care a contestat un răspuns al Comisiei Europene cu privire la modul în care a fost întocmit raportul OLAF care a stat la baza deschiderii dosarului Tel Drum. Demersul lui Dragnea a fost respins ca inadmisibil, potrivit deciziei instanței europene.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Liviu Dragnea pe 13 noiembrie 2017 pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Dosarul Tel Drum a pornit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă, care constatat suspiciuni de fraudare a fondurilor europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW