Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Fostul director din cadrul serviciului secret al Armatei, condamnat cu suspendare după ce ar fi delapidat 180.000 de dolari din conturile instituției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 16 septembrie 2021

Fostul număr doi din cadrul serviciului secret al Armatei a fost condamnat joi, 16 septembrie, în primă instanță, la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare. Generalul Iulian Cristian Gherghe a fost acuzat că a delapidat 180.000 de dolari din fondul Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA).

Decizia a fost pronunțată de Curtea Militară de Apel și nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Fostul număr 2 din DGIA și-ar fi însușit suma de 179.470 de dolari din fondurile serviciului secret al Armatei și ar fi ținut banii timp de 1 an în seiful din birou, precizau surse judiciare pentru Main News la momentul reținerii. Generalul Gherghe și-ar fi achiziționat ulterior o casă în comuna Corbeanca, din județul Ilfov.

„Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase”, se arăta într-un comunicat transmis de Parchetul Miltiar.

Generalul în rezervă a fost acuzat de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cu ce se ocupă instituția Armatei despre care instanța spune că are mari erori de securitate | Rolul serviciului secret pentru siguranța națională în domeniul militar

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW