Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Fostul director al Corpului de control al ministrului Sănătăţii, urmărit penal de DNA

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 28 martie 2022

Dina Constantin, fost director al Corpului de Control al ministrului Sănătății și fost președinte al unei comisii de concurs, este urmărit penal, a anunțat Direcția Națională Anticorupție (DNA) luni, 28 martie. El este suspectat că ar fi dat unui candidat la un concurs o parte din subiectele pentru proba scrisă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în sarcina acestuia s-a reținut comiterea infracțiunii de „folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

Concursul a fost organizat pentru ocuparea funcției de șef serviciu control în cadrul Corpului de Control al ministrului Sănătății.

„În perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidați o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Acționând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obținerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă”, se arată în comunicatul DNA.

Proba interviului nu a mai avut loc, din cauza intervenției procurorilor anticorupție, conform sursei citate.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Привет. БК леон не могу войти и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для скачивания данной программы. Тут тратить свое время не советую.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW