Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Fostul director adjunct al Autorității Rutiere Române, trimis în judecată de DNA. Alin Ţucmeanu a rămas în funcția de conducere după ce a fost condamnat într-un alt dosar

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 18 decembrie 2020

Alin Țucmeanu, fost director general adjunct în cadrul Autorității Rutiere Române (A.R.R.), în prezent angajat la aceeași instituție într-o funcție de execuție (economist gradul II), a fost trimis în judecată de DNA, în stare de recidivă postcondamnatorie, pentru neexecutarea sancțiunilor penale. Mai exact, procurorii îl acuză că a rămas în funcția de conducere deși fusese condamnat, cu suspendare, într-un alt dosar. Cauza va fi judecată de Tribunalul Bucureşti.

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de suspecta Surulescu Aurelia, fost director general al ARR, care l-ar fi menținut în funcție pe inculpat, contrar dispozițiilor prevăzute în Codul Muncii.

La data de 03 aprilie 2019, prin decizia penală nr. 455/A, judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat pe inculpatul Țucmeanu Alin Iulian, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9432).

Deși a luat la cunoștință de dispozițiile deciziei penale mai sus menționate, inculpatul ar fi continuat să exercite funcția de conducere în care fusese numit prin deciziile conducerii Autorității Rutiere Române până la data de 27 octombrie 2020, nefăcând niciun demers în vederea încetării acestei situații juridice și executării pedepsei complementare constând în interzicerea dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, anunţă DNA.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW