Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Fostul deputat PSD Vlad Cosma, achitat în dosarul sponsorizării ilegale a campaniei PSD Prahova | Decizia nu este definitivă

By Robert Madaianu , in Justitie Politic , at 14 august 2020 Etichete: ,

Fostul deputat PSD Vlad Cosma a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, în legătură cu sponsorizarea ilegală a campaniei PSD Prahova din 2012. Decizia, luată de Tribunalul Prahova, nu este una definitivă. Prejudiciul în dosar este de 200.000 lei. Oamenii de afaceri Răzvan Alexe și Lucian Petrică Uşurelu au fost și ei achitați.

” În baza art.396 alin.1, 5 rap. la art.16 alin.1 lit.b teza I Cod proc. penală, achită pe inculpatul COSMA VLAD ALEXANDRU, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: – instigare la evaziune fiscală, prev. de art.25 Cod penal rap. la art. 9 alin.1 lit. c din Legea nr.241/2005, faptă din perioada ianuarie – martie 2012; – instigare la spălare a banilor în formă continuată, prev. de art.25 Cod penal rap. la art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.129/2019 cu aplic. art.35 alin.1 Cod penal, faptă din perioada ianuarie – aprilie 2012”, se arată în minuta Tribunalului Prahova.

Vlăduț Cosma a fost achitat în baza articolului de lege care spune că ”fapta nu este prevăzută de legea penală”.

La ultimul termen din proces, reprezentantul procurorilor a cerut pedeapsă cu executare.

Acuzațiile procurorilor

Vlad Cosma a fost trimis în judecată pentru instigare la evaziune fiscală și spălare de bani.

Anchetatorii susțin că el ar fi comis ilegalități cu privire la campania electorală a PSD din anul 2012.

”La începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea data preşedinte al Organizaţie de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrica Lucian, administrator al Allisano Business Park SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictiva nr. (…) emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA”, potrivit anchetatorilor.

În 2016, Vlad Cosma a fost condamnat la cinci ani de închisoare de Instanța Supremă, într-un alt dosar. Fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat la opt ani. Sentința a fost, însă, anulată.

sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/fostul-deputat-psd-vlad-cosma-achitat-in-dosarul-sponsorizarii-ilegale-a-campaniei-psd-prahova-decizia-nu-este-definitiva/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW