Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, candidează la primăria unui oraș din Republica Moldova

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 18 octombrie 2021

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare, a anunțat luni, 18 octombrie, că și-a depus candidatura pentru Primăria orașului Bălți, din Republica Moldova.

Anunțul lui Rizea a fost făcut într-un live postat pe pagina sa de Facebook, unde apare alături de Vladimir Dachi, președintele Partidului NOI.

Dragi prieteni, continuăm lupta cu sistemul mafiot din Moldova și aici în orașul Bălți. Îmi depun candidatura pentru primăria orașului Bălți. Rizea vine să facă ordine și aici, în Bălți. Moldova are nevoie de o schimbare”, a spus Cristian Rizea.

Cristian Rizea a încercat să candideze și la alegerile parlamentare anticipate din iulie, dar Comisia Electorală Centrală i-a respins intenția. 

Condamnat definitiv la închisoare în România

Fostul deputat a fost dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Instanța a stabilit și că Rizea trebuie să plătească suma de 300.000 de euro.

Ulterior, Rizea a fost găsit în Republica Moldova, sub numele de Mihai Cristian Luigi și a fost reținut în luna noiembrie a anului trecut, moment în care autoritățile de la București au demarat procedura de extrădare.

Rizea a mai fost trimis în judecată de Procuratura din Republica Moldova la finalul lunii martie pentru că ar fi obținut fraudulos cetățenia Republicii Moldova, retrasă, pe 3 noiembrie 2020, printr-un decret semnat de președintele de la acea vreme, Igor Dodon.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW