Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Fostul decan al Facultăţii de Farmacie Ovidius di Constanța, condamnat la opt ani de închisoare într-un dosar de luare de mită

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 8 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

 Profesorul Gheorghe Țarălungă, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, potrivit deciziei Curții de Apel Constanța.

Decizia este definitivă.

Profesorul Gheorghe Țarălungă acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată pentru că, în 2015, a primit șpagă de la 10 studenți pentru a-i ajuta să promoveze examenele. Sumele primite de profesor variau între 200 și 600 de euro.

“Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale). Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, lit. b şi lit. g CP – constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic – pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară. (…) Definitivă”, se arată în sentința Curții de Apel Constanța.

În același dosar a mai fost condamnat și Evangelos Faloutsos, student la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius. Acesta a fost condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare.

La data de 28 ianuarie 2015, profesorul Gheorghe Țarălungă a primit suma de 200 de euro de la un student pe nume Faloutsos Evangelos “în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie clinică din anul V de studii”, arată procurorii.

În aceeași zi s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, iar față de profesorul Țarălungă s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Tot în același dosar, pe 24 noiembrie 2016, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Gabriela Lilios, cadru universitar al aceleiași facultăți, acuzată fiind de influențare a declarațiilor și de instigare la favorizarea făptuitorului. Aceasta a determinat un martor din dosar să facă declarații mincinoase la audieri.

Dosarul a fost trimis inițial spre judecare Tribunalului Constanța.

sursa foto: Ziua de Constanta

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW