Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul candidat ALDE la Primăria Timișoara contestă în instanță alegerea lui Dominic Fritz / Tribunalul Timiș a amânat pronunțarea – UPDATE

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2020

Scenariul din București se aplică și la Timișoara, unde edilul ales pe 27 septembrie nu își poate prelua mandatul din cauza unor contestații în instanță. Avocatul Adrian Popescu, fost candidat din partea ALDE la funcția de primar al orașului de pe Bega, și alte două persoane au depus la Tribunalul Timiș apel împotriva validării lui Fritz în funcția de primar.

UPDATE: Tribunalul Timiș a amânat pronunțarea în acest caz.

Popescu susține în apelul declarat în instanță că Dominic Fritz nu are domiciliul în unitatea administrativ-teritorială de candidatură, municipiul Timișoara, fapt ce în opinia sa ar contravine legii nr. 115 din 19 mai 2015.

In data de 21.10.2020 am depus apel impotriva validarii candidaturii dl.Fritz. Mai jos, regasitit actiunea cu motivele…

Publicată de Adrian Popescu pe Vineri, 23 octombrie 2020

Ce spune legea

Potrivit articolului 5 alineatul 1 din legea 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale „cetățenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reședința în România au dreptul de a alege și de a fi aleși în aceleași condiții ca și cetățenii români”.

Avocatul Popescu, puțin peste 500 de voturi la alegerile din 27 septembrie

Dominic Fritz a câștigat categoric alegerile pentru funcția de primar al Timișoarei, obținând 53,25%, detronându-l pe liberalul Nicolae Robu. Pe de altă parte, contestatorul de la tribunal, Adrian Popescu, a înregistrat doar 548 de voturi (0,59%).

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW