Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Fostul adjunct al Poliției Olt, dat afară din sistem în urma cazului „Caracal”, s-ar putea întoarce în Poliție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 mai 2020 Etichete: , , ,

Fostul adjunct al Poliției Olt, Nicolae Alexe, cel care a coordonat operațiunea de căutare a Alexandrei Măceșanu, una dintre cele două adolescente răpite și ucise la Caracal, s-ar putea întoarce în sistem, după ce a câștigat în instanță suspendarea dispoziției de destituire din Poliție. Acesta a fost dat afară după ce a fost acuzat de legături cu lumea interlopă din Caracal.

Pe 23 martie, Nicolae Alexe a solicitat la Tribunalul Olt anularea actului prin care a fost destituit din Poliție, iar magistrații Tribunalului Olt au pronunțat, marți, o soluție prin care admite cererea și dispune suspendarea executării dispoziției de destituire până la soluționarea definitivă a cauzei. Decizia poate fi contestată de Inspectoratul General al Poliției Române.

„Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziției nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în cinci zile de la comunicare”, se arată în soluţia Tribunalului Olt, potrivit Mediafax.

Nicolae Alexe este cel care a coordonat acţiunea polițiștilor de la Caracal, la momentul dispariției Alexandrei Măceșanu. Acesta ar fi apelat la Remus Rădoi, presupus interlop și patronul mai multor firme de pază din zonă, pentru a găsi casa în care a fost sechestrată fata.

Alexe i-ar fi dat lui Rădoi date confidențiale din anchetă, respectiv o fotografie cu mașina lui Gheorghe Dincă și mai multe numere de telefon, cerându-i să-l ajute să-l găsească pe cel care a răpit-o pe Alexandra.

De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut, Dan Dumitrescu, polițistul demis la sfârșitul lunii august pentru că ar fi avut legături cu interlopii din Caracal, a fost repus în funcție. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis că măsura destituirii polițistului este ilegală.

Dan Dumitrescu a fost dat afară la sfârșitul lunii august. Ulterior, acesta a contestat decizia în instanță, iar magistrații Curții de Apel Craiova au decis că bărbatul se poate reangaja în sistem.

„Admite recursul. Casează încheierea (…) pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul (…) şi, rejudecand, admite cererea. Dispune suspendarea executării (…) până la pronunţarea instanţei de fond. Definitivă”, se arată în decizia instanței.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW