Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Foști funcționari din Primăria Capitalei, trimiși în judecată de DNA

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 octombrie 2022 Etichete: , ,

Șase foști funcționari din Primăria Capitalei au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind acuzați că ar fi atribuit ilegal un contract cadru de servicii de evaluare imobiliară, se arată într-un comunicat transmis vineri, 14 octombrie.

Este vorba de Daniela Mincu, un fost director al Direcției Generale Achiziții din cadrul PMB, Octavian Constantinescu, fost consilier personal al primarului capitalei de atunci, Sorin Oprescu, Teodora Stoian, fost șef serviciu în cadrul Direcției contracte, Carmen Cîmpeanu, fost șef serviciu Evidență Achiziții Externe, Rodica Olariu, expert în cadrul Direcției Contracte și Cristian Slabu, expert în Direcția Contracte, acuzați de abuz în serviciu.

În dosar au mai fost trimise în judecată alte două persoane fizice, reprezentanți ai unei societăți comerciale, fiind acuzate că ar fi obținut ilegal fonduri.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

Acuzațiile procurorilor DNA

Potrivit anchetatorilor, în anul 2015, cei șase funcționari ar fi atribuit un acord-cadru de servicii de evaluare imobiliară, în valoare de 685.000 de lei, fără licitație.

Concret, cei șase funcționari nu ar fi asigurat un tratament egal și transparent operatorilor economici participanți la cele două proceduri de atribuire a acordului-cadru (licitație deschisă și respectiv negociere). Referitor la procedura negocierii, nu ar fi fost transmis spre publicare niciun anunț de participare”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai arată că firma câștigătoare nu îndeplinea cele trei cerințe minime de atribuire a acordului:

– nu ar fi avut experiență similară în domeniu cu privire la prestarea de servicii de evaluare imobiliară, în ultimii trei ani, cu o valoare cumulată mai mare de 1.000.0000 lei, respectiv 222.230 euro, așa cum a pretins;

– nu ar fi depus documentele solicitate referitoare la utilajele/echipamentele tehnice de care dispune și caracteristicile acestora;

– nu ar fi depus Angajamentul ofertantului potrivit căruia, în cazul indisponibilității unor persoane dintre cele nominalizate, le va înlocui numai cu persoane cel puțin la fel de calificate”, au precizat procurorii DNA.

Prejudiciul din dosar se ridică la 724.424 lei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW