Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Foști funcționari din Primăria Capitalei, în atenția DNA / Prejudiciul din dosar se ridică la 700.000 de lei

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2022

Șase foști funcționari din cadrul Primăriei Municipiului București au fost vizați în perchezițiile efectuate de Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu o zi în urmă la sediul municipalității. Aceștia sunt urmăriți penal pentru atribuirea ileagală a unui acord-cadru de servicii de evaluare imobiliară, a anunțat DNA joi, 21 aprilie, printr-un comunicat. 

Cele șase persoane urmărite penal pentru atribuirea ilegală a acordului-cadru sunt: Constantin Octavian Clemet, fost președinte al Comisiei de evaluare/negociere și fost consilier personal al Primarului General, Teodora Stoian, Carmen Cîmpeanu, Rodica Olariu, Cristina Slabu, foști membri ai Comisiei de evaluare/negociere, și Daniela Mincu, fost director general al Direcției Generale Achiziții.

Patronul firmei care a beneficiat de acordul-cadru este urmărit penal pentru obținerea ilegală de fonduri.

Procurorii anti-corupție susțin că prejudiciul din dosar se ridică la 724.424 de lei.

Acuzațiile procurorilor DNA

Potrivit anchetatorilor, în anul 2015, aceștia ar fi atribuit un acord-cadru de servicii de evaluare imobiliară, fără licitație, iar firma câștigătoare nu îndeplinea cele trei cerințe minime de atribuire a acordului:

– nu ar fi avut experiență similară în domeniu cu privire la prestarea de servicii de evaluare imobiliară, în ultimii trei ani, cu o valoare cumulată mai mare de 1.000.0000 lei, respectiv 222.230 euro, așa cum a pretins;

– nu ar fi depus documentele solicitate referitoare la utilajele/echipamentele tehnice de care dispune și caracteristicile acestora;

– nu ar fi depus Angajamentul ofertantului potrivit căruia, în cazul indisponibilității unor persoane dintre cele nominalizate, le va înlocui numai cu persoane cel puțin la fel de calificate”, au precizat procurorii DNA.

DNA mai arată că reprezentantul firmei câștigătoare ar fi prezentat date false, inexacte ori incomplete referitoare la experiența în domeniu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat miercuri, 20 aprilie, percheziţii la sediul Primăriei Capitalei. Ulterior, PMB a spus că acțiunea procurorilor are legătură cu un dosar din anul 2014, dar DNA a transmis că este vorba despre un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni comise în cursul anului 2015.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/fosti-functionari-din-primaria-capitalei-in-atentia-dna-prejudiciul-din-dosar-se-ridica-la-700-000-de-lei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW