Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Fosta șefă a Secției Speciale a scăpat de urmărirea penală în cazul publicării protocolului secret între Parchetul General și SRI

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 26 mai 2022

Adina Florea, fosta șefă a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a scăpat joi, 26 mai, de urmărirea penală în dosarul deschis după ce Darius Vâlcov a publicat un protocol secret încheiat între SRI și Parchetul General (PÎCCJ). Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Înalta Curte a respins cererea Procurorului General de reluare a anchetei în cazul Adinei Florea, acuzată că i-ar fi dat fostului ministru de Finanțe o copie a unui protocol secret de colaborare între PÎCCJ și SRI.

Respinge, ca nefondată, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Cabinet Procuror General, (…) prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.91/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, privind pe intimata Florea Adina(…)Definitivă”, se arată în decizia Înaltei Curți.

Darius Vâlcov a publicat protocolul PG-SRI pe pagina sa de Facebook în anul 2018. Fostul procuror general Augustin Lazăr a invocat, în cererea de urmărire penală, mărturii ale unor persoane care ar fi menționat implicarea Adinei Florea. Fostul procuror-șef al SIIJ a negat constant acuzațiile.

Vâlcov a fost și anchetat de procurorii DIICOT, fiind cercetat pentru infracțiunea de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională, dar parchetul a renunțat la urmărirea penală, decizie confirmată de Curtea de Apel București în 2020.

Anul trecut, Adina Florea a devenit inspector judiciar.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW