Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Fosta șefă a AEP, Ana-Maria Pătru, achitată definitiv pentru trafic de influență

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 7 octombrie 2020 Etichete: , ,

Ana-Maria Pătru, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost achitată definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de banilor, transmite Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile în acest dosar şi a menţinut decizia de achitare dată de Tribunalul Bucureşti în ianuarie 2020.

Procurorii DNA au acuzat-o pe Ana-Maria Pătru că a primit mită 275.000 euro de la o firmă pentru obținerea unor contracte din bani publici.

Fosta șefă a AEP a fost și arestată preventiv și la domiciliu, timp de 3 luni, pentru acuzațiile din acest dosar.

Acuzațiile procurorilor DNA

În 2008, Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al AEP a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro pentru ca aceasta să susțină derularea în bune condiții a unui contract încheiat de firma menționată cu AEP. Șefa AEP s-a mai angajat că va susține societatea cu pricina să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat. Suma de bani primită reprezenta contravaloarea unui anumit imobil din București.

“În cursul anului 2009, Pătru a disimulat proveniența sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operații comerciale între mai multe societăți comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă și o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soțul ei”, susțin procurorii DNA.

Doi ani mai târziu, în 2011, Ana-Maria Pătru a pretins de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale contravaloarea unei mașini Land Rover. Vicepreședintele AEP a primit de la reprezentanții firmei suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susține derularea, în bune condiții, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu AEP.

De asemenea, procurorii au acuzat-o pe Ana-Maria Pătru că a pretins și primit 50.000 euro de la administratorul unei alte firme. Cu banii proveniți, Pătru a cumpărat un Land Rover și l-a înmatriculat pe numele unei alte persoane.

La acel moment, procurorii DNA au dispus sechestrul asupra mai multor bunuri ale vicepreședintei AEP, care însumau 275.000 euro.

Sursa foto: Roep.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW