Saturday, May 4, 2024
Jurnalism corect


Fost şef al STB, în atenția procurorilor pentru conflict de interese. ANI îl acuză pe Adrian Mihail că a semnat o decizie prin care s-a avansat în funcție

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 24 mai 2021 Etichete: , ,

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în legătură cu posibile fapte de conflict de interese comise de un fost șef al Regiei Autonome de Transport București (în prezent STB). Potrivit inspectorilor, Adrian Sorin Mihail ar fi semnat o decizie prin care s-a avansat singur în funcție.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către ADRIAN SORIN MIHAIL, a infracţiunii de „conflict de interese” (text în vigoare până la data de 28.07.2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei de Director General al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (fiind suspendat din funcţia de şef serviciu în cadrul Serviciului Progamare) a îndeplinit acte prin care a obţinut direct un folos patrimonial pentru sine, respectiv a semnat Hotărârea prin care s-a adoptat încetarea suspendării din funcţia de şef serviciu şi totodată numirea sa într-o funcţie superioară (inginer şef) în cadrul Direcţiei Exploatare”, transmite ANI.

Adrian Sorin Mihail a fost director general al RATB în perioada ianuarie 2017 – noiembrie 2018.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW