Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fost șef DNA, audiat la Consiliul Magistraturii în ultimul proces disciplinar al Laurei Codruța Kovesi

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 16 septembrie 2020 Etichete: , ,

Procurorul Nistor Călin se află la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi audiat de Secția pentru procurori în celebrul caz ”decaparea”, în care Inspecția Judiciară o acuză pe Laura Codruța Kovesi de abateri disciplinare.

Ședința Secției pentru procurori este programată la ora 09:30. Pentru a da mărturie a venit și procurorul Nicu Marin, tot în speța în care este vizată Kovesi.

Este de așteptat, însă, ca având în vedere actualul statut al Laurei Codruța Kovesi, acuzațiile Inspecției Judiciare să rămână fără obiect. Fosta șefă a DNA a fost numită, anul trecut, la conducerea Parchetului European.

Acuzațiile Inspecției Judiciare

Potrivit inspectorilor, una dintre abaterile disciplinare se referă la manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

În concret, procurorul-şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii şi credibilităţii instituţiei, generate de decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare ‘cu miniştri’, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii, inducând ideea în cadrul opiniei publice că unul dintre criteriile în funcţie de care se prioritizează soluţionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora şi calitatea oficială a persoanelor cercetate„, potrivit Inspecției.

Kovesi a negat acuzațiile. Ea a câștigat alte trei procese disciplinare lansate de Inspecția Judiciară.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • First of all, it should be clearly understood that these are uquest.net completely different concepts in geography. For example, when considering absolute height, it is precisely this that acts as the most important indicator, which is measured in meters, thereby determining the height of geographical objects above sea level.

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/fost-sef-dna-asteptat-la-consiliul-magistraturii-pentru-explicatii-in-ultimul-proces-disciplinar-al-laurei-codruta-kovesi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *