Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Fost șef al Poliției Rutiere, despre accidentul ministrului Transporturilor: Legea prevede că trebuie să iei toate măsurile astfel încât să nu fi implicat într-un accident, iar aici a fost exact pe invers

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, a explicat pentru Mainnews.ro, referitor la accidentul în care a fost implicat autoturismul în care se afla ministrul Transporturilor că, deși legea permite mașinilor Serviciului de Protecție și Pază să utilizeze semnalele acustice și luminoase într-o situație de urgență, șoferul are obligația să ia toate măsurile necesare pentru a nu provoca un accident.

„Articolul 32 litera b din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice arată cine poate utiliza (n.r. – semnalele acustice și luminoase) și în ce condiții poate utiliza. În cazul de față trebuie stabilit a cui era mașina, a Serviciului de Protecție și Pază sau a Ministerului Transportului. Așa ceva faci doar dacă ai mașină inscripționată, dar chiar așa legea circulației prevede că trebuie să iei toate măsurile astfel încât să nu fi implicat într-un accident de circulație, iar aici a fost exact pe invers. Chiar dacă mașina aparține SPP și legea spune că poți folosi semnalele acustice și luminoase într-o situație de urgență, tot conform legii nu poți în condiții de urgență să mergi de bezmetic și să faci un accident”, a explicat pentru Mainnews.ro, fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță.

Context

Mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată luni într-un accident de circulație pe drumul național care leagă Piteștiul de Râmnicu Vâlcea, în localitatea Dumbrăvești. Un motociclist a surprins imagini, cu puțin timp înainte de producerea accidentului, în care autoturismul ce aparține SPP apare circulând sute de metri pe contrasens și făcând depășiri extrem de periculoase pe linie continuă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *