Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Fost procuror la Parchetul General, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 7 octombrie 2019 Etichete: , ,

Fostul procuror al Parchetului General, Cătălin Ceort, a fost condamnat definitiv, luni, de Instanța Supremă, la patru ani de închisoare cu executare. Și asta după ce a fost judecat pentru că a cerut 260.000 de euro mită și a primit 30.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul unei soluții favorabile. Judecătorii ÎCCJ au respins apelurile părților din dosar astfel că Ceort a rămas cu condamnarea dispusă de prima instanță. 

Catalin Ceort a fost trimis în judecată pe 22 februarie 2017 împreună cu avocatul Victor Ignat. În acelaşi dosar, Victor Ignat, la data faptei avocat din Bucureşti, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită, el fiind obligat la muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

Potrivit DNA, în cursul lunii decembrie 2016, Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în mod indirect, prin intermediul avocatului Victor Ignat, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

Pe 22 mai 2018, Instanța Supremă a pronunțat prima sentință – condamnare la patru anu de închisoare cu executare pentru Cătălin Nicolae Ceort, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acelaşi dosar, avocatul Victor Ignat, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi obligat la muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

Denunțător în acest dosar a fost Vlad Cosma, fostul deputat PSD.

Foto: bzi.ro

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW