Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Fost președinte al Consiliului Județean Brașov și un fost senator, trimiși în judecată de DNA

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 24 octombrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Aristotel Adrian Căncescu, fost președinte al Consiliului Județean Brașov, și Sebastian Grapă, fost senator, au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), într-un dosar în care sunt acuzați de abuz în serviciu.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată Ioan Șerban Taflan, fost primar al comunei Mândra, și un administrator al unei societăți comerciale, acuzați amândoi de abuz în serviciu, potrivit unui comunicat transmis luni, 24 octombrie.

Dosarul a fost trimis judecătorilor de la Tribunalul Brașov.

Acuzațiile procurorilor DNA

Procurorii susțin că fostul primar al comunei Mândra ar fi încheiat, în anii 2013-2014, un contract nelegal cu o firmă controlată de fostul senator Grapă, fost liberal și social-democrat.

Contractul avea ca obiect extinderea căminului cultural din comună, dar și refacerea infrastructurii din satul Ilieni.

Facturile emise de către societatea executantă au fost achitate în integralitate, deși unele utilaje, echipamente tehnologice și materiale nu ar fi fost utilizate efectiv, respectiv, lucrările ar fi fost executate doar parțial”, arată DNA.

Ulterior, în 2014, senatorul Grapă i-ar fi cerut fostului șef al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, să aloce din fondul de rezervă al Consiliului suma de 450.000 de lei, ce ar fi urmat să ajungă în conturile fostului parlamentar.

Banii respectivi, aprobați sub pretextul achitării unor lucrări efectuate și neachitate, ar fi urmat să ajungă la Grapă Sebastian, în baza unor contracte încheiate cu firma controlată de acesta.

Taflan Ioan Șerban ar fi întocmit, semnat și transmis cereri de alocare a banilor care nu reflectau situația financiară reală a UAT Mândra”, se mai arată în comunicatul DNA.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW