Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Fost ministrul al Justiției: Se impune majorarea urgentă a pedepselor pentru infracțiunile care vizează împiedicarea răspândirii bolilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , , , ,

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall consideră că se impune urgent majorarea pedepselor pentru infracțiunile care vizează împiedicarea răspândirii bolilor

„Da susțin și consider că se impune majorarea, în regim de urgență, a pedepselor pentru infracțiunile care vizează împiedicarea răspândirii bolilor, fuga din carantină și transmiterea deliberată de boli. Ministerul Justiției, care are drept de inițiativă legislativă, trebuie să vină urgent cu această modificare legislativă.(…) Cei care țin neapărat să fie teribiliști, să mintă sau să ignore deciziile legale ale autorităților statului român trebuie să suporte sancțiunile legale! Legea nu este facultativă ci obligatorie pentru toți!”, a scris Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, împreună cu alți doi senatori liberali, respectiv Laura Iuliana Scântei și Daniel Fenechiu, au inițiat un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru persoanele care nu respectă recomandările autorităților din această perioadă și propagă bolile contagioase.

În prezent, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW