Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Fost ministru al justiției, despre decizia tribunalului în dosarul „10 august”: Judecătorul a lucrat cu materialul (prost) al șefului DIICOT

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 martie 2021

După ce Tribunalul București a publicat motivarea deciziei prin care a respins reluarea cercetărilor în dosarul „10 august”, fostul ministru al justiției în vremea guvernării Cioloș, Raluca Prună, arată cu degetul spre fosta șefă a DIICOT, Giorgina Hosu, pentru că nu a oferit suficiente argumente în cererea adresată instanței.

„S-a publicat motivarea in dosarul 10 august. Cum era de așteptat judecătorul nu avut ce face. A lucrat cu materialul (prost) al șefului DIICOT.
Cine e responsabil moral ar trebui sa se gândească la efectele de descurajare profunda a propriului electorat când vede ca țara sa nu poate finaliza niciun dosar mare: revoluția, mineriada, 10 august. Ceva e profund putred, dar asta nu e știre, e un adevăr cu care trăim de ani și ani.
Ce se va întâmpla? Eu cred ca doamna Hossu va ieși la pensie”, a scris Raluca Prună, pe Facebook.

S-a publicat motivarea in dosarul 10 august. Cum era de așteptat judecătorul nu avut ce face. A lucrat cu materialul…

Publicată de Raluca Alexandra Prună pe Marţi, 9 martie 2021

Context

Tribunalul București a respins pe 2 martie solicitarea DIICOT de reluare a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Cererea de reluarea a cercetărilor îi viza pe Laurențiu Cazan, comandatul acțiunii din piață, Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, aflați la cârma Jandarmeriei Române în urmă cu doi ani și Dan Mihai Chirică, pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne.

În contextul unui val uriaș de indignare, provocat de decizia procurorului de caz, fosta șefă a parchetului antimafia, Giorgiana Hosu, a infirmat decizia de clasare.

Motivele pentru care s-a cerut undă verde în instanță pentru reluarea anchetei sunt neverosimile: de când a preluat dosarul de la procurorii militari, DIICOT a audiat patru martori, nu a reaudiat niciun suspect, nu s-a prea obosit să administreze probe. Dovadă stă chiar documentul semnat de Hosu.

CITEȘTE ȘI: Ana Birchall susține că procurorul șef DIICOT poate dispune infirmarea soluției de clasare în dosarul „10 august”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW