Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Fost lider PSD, condamnat la închisoare, în primă instanță, în dosarul licenței false de la Giga TV

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Tribunalul București, l-a condamnat, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de “folosire a influenței”, pe fostul lider PSD, Viorel Hrebenciuc, acuzat fiind că a încercat să-i convingă pe niște angajați ai CNA să nu retragă licența televiziunii Giga TV.

„Condamna pe inculpatul HREBENCIUC VIOREL la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare.
aplica inc HREBENCIUC VIOREL pedeapsa complementara de interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a si b din C.p., pe o perioada de 2 ani”,
este decizia tribunalului

În același dosar a mai fost condamnată și Laura Georgescu, fostă șefă CNA, care a primit 4 ani și 4 luni de închisoare, cea mai mare pedeapsă dintre toți inculpații.

“Condamnă pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA la pedeapsa principala rezultanta de 4 ani si 4 luni inchisoare. aplica inc pedepasa complementara rezultanta a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si g din C.p., pe o periada de 2 ani, dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale”, conform minutei.

Fost primar PDL în Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, cunoscut și ca “Pinalti” a fost condamnat la 3 ani și nouă luni de închisoare.

„Condamna pe inculpatul STEFAN GHEORGHE la pedeapsa principala rezultanta de 3 ani si 9 luni.
aplica inculpatului STEFAN GHEORGHE pedeapsa complementara rezultanta a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a si b din C.p., pe o periada de 4 ani si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului prev. de art. 66 lit. c din C.p. anterior, rap. la art. 12 din legea nr. 187/2012, pe o perioada de 3 ani”, se mai arată în minută

Implicat mai este un fost membru al CNA, Narcisa Iorga, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare.

“Condamna pe inculpata IORGA NARCISA – CLEMENTINA la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare
aplica inc IORGA NARCISA – CLEMENTINA pedeapsa complementara de interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a si b din C.p., pe o perioada de 2 ani”,
se arată în decizia judecătorilor

Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.

Ei sunt acuzați de procurorii DNA că au acordat ilegal licența de emisie pentru Giga TV, televiziunea controlată de Gheorghe Ștefan.

Acuzațiile procurorilor

Viorel Hrebenciuc este acuzat că a încercat să-i convingă pe niște funcţionari din CNA să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV, pierdută în septembrie 2013.

Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan cum se intervine pentru redobândirea licenţa Giga T, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc.

Laura Georgescu este acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW