Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Fost director al Corpului de control al ministrului Sănătății, trimis în judecată de DNA. Acuzațiile aduse de procurori

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 26 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Fostul director al Corpului de Control al ministrului Sănătății, Constantin Dina, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce i-ar fi dat unei colege subiectele pentru proba scrisă a unui concurs organizat pentru ocuparea unei funcții de șef în cadrul aceleiași structuri.

Între 2 și 7 martie 2022, la Ministerul Sănătății a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcției de șef serviciu control în cadrul Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Fostul director al structurii, Constantin Dina, i-ar fi dat unei colege, în prezent funcționară în cadrul ministerului, „o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă”, susțin procurorii DNA.

Acționând în această manieră, inculpatul Dina Constantin ar fi facilitat obținerea de către inculpata Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă”, se arată într-un comunicat transmis joi, 26 ianuarie, de DNA.

Concursul a fost oprit ulterior prin intervenția procurorilor DNA, astfel că proba interviului nu a mai avut loc.

În schimb, Silvia Aramă nu le-a recunoscut procurorilor că ar fi fost ajutată de fostul șef al Corpului de Control și a fost trimisă în judecată în același dosar cu Dina, fiind acuzată de mărturie mincinoasă.

Constantin Dina este acuzat de „folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, potrivit sursei citate.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

În trecut, Constantin Dina a mai ocupat funcția de director al DSP Constanța sau de director general adjunct al Direcției Generale Monitorizare, Control și Antifraudă din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, iar în anul 2019 a fost decorat cu ordinul Meritul Sanitar în grad de cavaler, potrivit Ziua de Constanța.

În declarația de avere depusă la Ministerul Sănătății în anul 2021, Dina arăta că obținea venituri de la Ministerul Sănătății (118.576 în anul 2020), de la Universitatea Ovidius din Constanța (52.382 de lei în anul 2020), de la un spital unde lucra part-time (108.500 lei în 2020) și de la ANMCS, unde era membru în comitetul director (12.278 de lei în 2020).

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW