Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Fost deputat PSD, achitat definitiv după ce fusese condamnat, în primă instanță, la 5 ani și 10 luni pentru corupție / Interceptări din dosar, anulate după o decizie a CCR

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 19 iulie 2020 Etichete:

Fostul parlamentar PSD Ion Ochi a fost achitat definitiv de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia. În primă instanță, el a fost condamnat la cinci ani și zece luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Înainte de decizia definitivă, din dosar au fost eliminate mai multe probe, ca urmare a unei decizii a CCR.

”Desfiinţează sentinţa penală atacată şi procedând la o nouă judecată: (…) achită pe inculpatul Ochi Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. (…) Achită pe inculpatul Ochi Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, se arată în minuta Curții de Apel Alba Iulia.

În primă instanță, judecătorii de la tribunal l-au condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare.

Probe anulate

La începutul lunii iulie, judecătorii au anulat mai multe probe din dosarul fostului parlamentar, în condițiile în care au fost obținute prin măsuri de supraveghere tehnică puse în aplicare de ofițerii de informații.

”Exclude din materialul probator toate procesele-verbale de consemnare a rezultatelor activităţilor de supraveghere tehnică. În conformitate cu Decizia nr. 22 din 18.01.2018 a Curţii Constituţionale dispune excluderea fizică de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă şi a suporţilor care conţin rezultatul măsurilor de supraveghere menţionate”, potrivit minutei din 3 iulie, care poate fi consultată, integral, AICI.

Ochi a fost trimis în judecată de DNA pentru că, în 2011, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, s-ar fi înțeles cu un om de afaceri pentru reabilitarea unui drum județean.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Dosarele de corupție pică în serie, după ce CCR a interzis folosirea ca probe a înregistrărilor obţinute de SRI pe mandat de siguranţă naţională | Vîntu, Videanu, Niculae, printre marii beneficiari de până acum. Probe din dosarul Tel Drum, sub semnul întrebării

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW