Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


Fost deputat PNL, condamnat la 5 ani de închisoare pentru o mită de 5 milioane de euro

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 septembrie 2021

Marin Anton, fost deputat PNL, acuzat de procurori că ar fi primit mită în valoare de 5,3 milioane de euro în urmă cu 12 ani, a fost condamnat miercuri, 15 septembrie, la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Mihai Adrian Ionescu, fost director general adjunct din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri din România (CNADR) și fost consilier al ministrului Transporturilor, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită.

Tribunalul București a dispus confiscarea sumei de 22.760.654 de lei, adică aproximativ 4,5 milioane de euro, de la fostul deputat PNL.

Marin Anton este un politician care a fost membru al mai multor partide, printre care se numără PNL, PDL, PMP și UNPR.

În anul 2009, când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Anton ar fi primit o mită în valoare de 5,3 milioane de euro de la reprezentantul unei companii italiene. În schimbul banilor, acesta ar fi trebuit să încheie un contract de realizare a noului terminal de la Aeroportul Otopeni.

Inculpatul Anton Marin a beneficiat de ajutorul inculpatului Ionescu Adrian Mihai care, în luna iunie 2009, cu ocazia unei întâlniri pe care acesta din urmă a avut-o cu reprezentantul companiei internaționale, i-a specificat acestuia “pretențiile” primului inculpat precum și modalitatea de remitere a banilor”, arătau procurorii DNA, în comunicatul prin care transmiteau că Marin Anton și Adrian Ionescu au fost trimiși în judecată, publicat în anul 2018.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW