Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Fost consilier personal al lui Petre Daea, avere nejustificată de aproape 200.000 de euro


Mihai Amarandei, fost consilier personal al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că nu poate justifica o avere de aproape 200.000 euro. 

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 188.193 euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Mihai Amarandei, în perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Iași, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Mihai Amarandei, în perioada exercitării funcției publice”, a transmis ANI printr-un comunicat de presă.

În atenţia ANI se află şi Constantin Jujan, fost director general interimar al Societăţii Naţionale a Sării S.A. – SALROM, respectiv membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării S.A. – SALROM, în cazul căruia a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, referitor la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

„(…) în perioada exercitării mandatului de director general interimar, persoana evaluată a semnat o serie de documente pentru sine, obținând în perioada 2018 – 2020, venituri din salarii în sumă totală de 319.139 lei”, mai arată sursa citată.

De asemenea, a fost sesizat Parchetul şi în cazul lui Claudiu Leontin Delie, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, pentru fals în declaraţii, după ce  nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc în valoare totală de 82.602 Lei. ANI a mai constatat în cazul său și averea nejustificată în cuantum de 41.606 euro între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice.

A fost sesizat Parchetul în cazul lui Antonio Dariu Șteau, funcţionar public cu statut special în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Alba-Iulia cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât nici acesta nu și-a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc în valoare totală de 53.889 lei.

Un fost Funcționar public cu statut special în cadrul Penitenciarului Satu Mare, Daniel Dobrescu, este vizat pentru conflict de interese, după ce, conform ANI, a semnat o serie de cereri ale personalului unității pentru decontarea contravalorii medicamentelor sau serviciilor de asistență medicală, efectuate de către societatea comercială la care soția acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW