Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Fost consilier ANAF, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare/ Georgel Damian a fost găsit vinovat pentru de luare de mită

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 31 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Fostul consilier al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Georgel Damian, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a anunțat Direcția Generală Anticorupție.

Potrivit sursei citate, în luna decembrie, magistrații Curții de Apel Galați au respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și de Georgel Damian și au menținut decizia Tribunalului Vrancea prin care l-a condamnat pe fostul consilier al ANAF la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, instanța i-a interzis lui Georgel Damian exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a desfăşura activitatea de inspector ANAF, pe o perioadă de 3 ani. Hotărârea este definitivă.

Context

Pe 21 iunie 2018, o persoană a sesizat Direcția Generală Anticorupție- Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, acuzând că Georgel Damian, consilier superior în cadrul ANAF, i-a pretins mai multe bunuri (materiale de construcții- țeavă metalică, cimen, pietriș-precum și spaliere de beton) pe care intenționa să le folosească pentru a-și construi un gard împrejmuitor al unui imobil.

“Pentru a-l determina pe denunţător să accepte remiterea bunurilor solicitate, bărbatul şi-a declinat calitatea oficială, precizând că a constatat mai multe abateri de la legislaţia fiscală la magazinul pe care denunţătorul îl administrează, nereguli care ar fi putut fi sancţionate cu amendă de cel puţin 2000 de lei. Totodată, a menţionat că urmează să efectueze un control la sediul firmei în luna august 2018”, se arată în comunicat.

Conform DGA, Damian i-a cerut administratorului ca bunurile solicitate să-i fie aduse până la data de 23 iunie 2018, însă întrucât denunțătorul nu a putut procura o parte din materialele de construcții solicitate, fostul consilier a acceptat să și le procure singur, eșalonat, solicitând de la denunțător doar contravaloarea acestora.

„Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, consilierul public fiind prins în flagrant în data de 23.06.2019, după ce a primit de la denunţător suma de bani și materialele de construcții”, mai transmite Direcția Generală Anticorupție.

Foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW