Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Forurile internaționale avertizează: Există un risc de criză alimentară mondială legată de virusul Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Președinții agențiilor ONU și Organizației Mondiale a Comerțului au anunțat, miercuri, că există un risc de „penurie alimentară” pe piața mondială din cauza efectelor cauzate de Covid-19 în comerțul internațional și în lanțurile de aprovizionare cu alimente.

„Incertitudinile privind disponibilitatea hranei a declanșat un val de restricții la export, provocând o penurie pe piața mondială”, au anunțat într-un comunicat comun Qu Quomgyu, cel care conduce Organizația pentru alimentație și agricultură din cadrul ONU, directorul general al OMS, Tedros Adhanom și Roberto Azevedo, directorul Organizației Mondiale a Comerțului.

Cele trei organizații susțin că încetinirea circulației muncitorilor în industria agricolă și alimentară blochează numeroase agriculturi occidentale, iar întârzierile la granițe pentru containerele cu produse duce la „înroșirea produselor perisabile și creșterea risipei de hrană”.

Totodată, potrivit Hotnews.ro, organizațiile au mai precizat că angajații din producția alimentară, muncitorii din industria procesării hranei , trebuie să fie protejați, pentru a „minimiza răspândirea virusului în sectorul lanțului de aprovizionare alimentară”.

”Când vine vorba de protejarea sănătății și bunăstării concetățenilor, țările trebuie să asigure că toate măsurile comerciale nu perturbă canalul de aprovizionare cu alimente. În momente ca acestea cooperarea este esențială. Trebuie să ne asigurăm că răspunsul la pandemia cu COVID-19 nu creează involuntar penurii nejustificate a produselor esențiale și nu exagerbează foametea și malnutriția ”, au adăugat șefii celor trei organizații.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW