Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Fond UE de 100 de miliarde de euro pentru menținerea locurilor de muncă/ Ursula von der Leyen: Aceasta este solidaritatea europeană

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Comisia Europeană propune un instrument de solidaritate în valoare de 100 de miliarde de euro, denumit SURE, care îi va ajuta pe angajați să își păstreze veniturile și va sprijini întreprinderile pentru ca acestea să poată face față crizei generate de Covid-19.

Acest instrument va permite statelor membre să obțină credite în condiții favorabile, pentru a le ajuta să acopere costurile legate în mod direct de crearea sau extinderea regimurilor naționale de șomaj parțial.

De asemenea, Comisia Europeană propune ca toate statele membre UE să adopte programul „Kurzarbeit”, pentru a evita situațiile în care companiile sunt nevoite să concedieze din angajați pentru că nu mai sunt comenzi. Conform programului „Kurzarbeit”, introdus pentru prima dată în perioada crizei financiare din 2008, companiile pot solicita ajutoare de la stat pentru a acoperi costurile care apar atunci când angajații sunt păstrați, însă au un program de muncă redus.

“Fiecare euro disponibil în bugetul UE va fi redirecționat către depășirea crizei, fiecare regulă va fi relaxată pentru a permite finanțării să circule rapid și eficace. Prin intermediul noului instrument de solidaritate vom mobiliza 100 de miliarde EUR pentru a menține locurile de muncă și funcționarea întreprinderilor. Prin acest instrument ne unim forțele cu statele membre pentru a salva vieți omenești și pentru a proteja mijloacele de subzistență. Așa arată solidaritatea europeană”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Caleaeuropeană.ro.

Comisia Europeană va împrumuta 100 de miliarde de euro de pe piețele financiare utilizând drept garanție ratingul său „AAA”, ceea ce îi va permite să se împrumute la costuri mai mici decât cele ale statelor membre, având în vedere că multe dintre acestea au un rating suveran mult mai mic decât cel al Comisiei.

Această propunere va fi prezentată pe șapte aprilie miniștrilor de Finanțe din UE, care se vor reuni prin videoconferință.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW