Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Focarul de la Spitalul Militar Focșani, unde 43 de angajați au fost infectați cu virusul Covid-19, a fost stins: Activitatea medicală se desfășoară în condiții normale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , ,

Focarul de la Spitalul Militar Focșani, unde 43 de angajați au fost infectați cu virusul Covid-19, a fost stins iar activitatea medicală se desfășoară în condiții normale în acest moment, anunță conducerea instituții medicale.

La Spitalul Militar Focşani au fost confirmate cu coronavirus 30 de cadre medicale şi 13 angajaţi din rândul personalului auxiliar.

„La Spitalul Militar de Urgenţă «Dr. Alexandru Popescu» din Focşani activitatea medicală se desfăşoară în condiţii normale, asigurându-se servicii medicale complete atât spitaliceşti, prin diagnosticarea şi tratarea urgenţelor medico-chirurgicale, cât şi ambulatorii destinate personalului militar, familiilor acestora şi cetăţenilor judeţului Vrancea. Spitalul este complet operaţional, după ce focarul epidemiologic a fost stins şi au fost restabilite circuitele funcţionale şi executate proceduri de dezinfecţie de nivel înalt, prin nebulizarea tuturor spaţiilor şi igienizare completă. Activitatea medicală se desfăşoară în condiţii optime de siguranţă pentru întreg personalul medical şi pacienţii care se adresează spitalului, iar personalul care a fost iniţial infectat cu virusul SARS-COV-2 a primit aviz epidemiologic pentru reintrarea în activitate, după ce rezultatele a minim două serii de teste RT PCR au fost negative”, se arată într-un comunicat al unităţii medicale.

O femeie de 48 de ani, personal auxiliar al spitalului, confirmată cu coronavirus, a murit.

Potrivit sursei citate, cele 43 de persoane confirmate cu COVID-19, 30 au fost declarate vindecate. Trei cadre medicale sunt încă internate în secții de boli infecțioase, iar alte nouă cadre medicale așteaptă ca ultimele teste să iasă negative pentru a fi declarate vindecate. Acestea se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este bună.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW