Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Focar la un Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Vâlcea. 74 de persoane, diagnosticate cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 iulie 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 74 de persoane de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Zătreni, județul Vâlcea, au fost diagnosticate cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la acest centru au fost confirmate 46 de cazuri de îmbolnăviri și un decese, conform unui comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea, citat de Agerpres. Persoana decedată fusese transportată, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Decesul a fost confirmat duminică.

Instituţia Prefectului Vâlcea a mai informat că în judeţ au fost înregistrate şi două focare cu număr redus de cazuri (3-7 cazuri) la doi agenţi economici şi un focar familial (trei cazuri).

DSP Vâlcea a solicitat spitalelor din reţeaua COVID-19 să revină la capacitatea anterioară de preluare a eventualelor cazuri pozitive.

„Urmare a creşterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Vâlcea şi a apariţiei mai multor focare cu număr mare de contacţi şi factori de risc crescuţi în cadrul centrelor aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică a solicitat unităţilor sanitare din reţeaua COVID-19 revenirea la capacitatea anterioară de preluare a eventualelor cazuri pozitive. (…) Menţionăm că în prezent, în spitalele dedicate din judeţul Vâlcea sunt internate 30 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost diagnosticate în judeţul Vâlcea„, arată sursa citată.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, 714 persoane din județul Vâlcea au fost diagnosticate cu Covid-19.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com