Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Focar la Spitalul Pașcani. Nouă cadre medicale și 11 pacienți, diagnosticați cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2020 Etichete: , ,

În urma unei anchete desfășurate de către DSP Iaşi în care au fost testate 52 de cadre medicale şi 48 de pacienţi din Secţia de Îngrijri Paleative a Spitalului Municipal Paşcani, au fost identificate nouă cadre medicale și 11 pacienți infectați cu COVID-19. 

„Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că două cadre medicale, o asistentă medicală şi o infirmieră, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, în total, sunt confirmate pozitiv 9 cadre medicale: un medic, 3 asistente medicale şi 5 infirmiere”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi, potrivit Mediafax.

Pe langă cei 10 bolnavi confirmaţi cu COVID-19, transferaţi săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute a mai fost confirmat un caz de coronavirus în rândul pacienţilor din această secţie.

„Testarea a fost facută în urma apariţiei unor simptome uşoare la 2 pacienţi, iar recoltarea a evidenţiat un singur rezultat pozitiv”, a mai anunţat DSP Iaşi.

De asemenea, trei rude ale unei infirmiere de la Secţia de Îngrijiri Paleative au fost şi ele confirmate pozitiv în urma testului pentru Covid-19.

sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW