Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Focar la o fermă din Spania. 24 de români, plasați în izolare după ce 16 conaționali au fost depistați cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 august 2020 Etichete: , , , ,

Un număr de 16 cetățeni români lucrători la o fermă din localitatea Madrigal de las Altas Torres, provincia Avila, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, au fost depistați cu coronavirus. Conform Ambasadei României la Madrid, alți 24 de români care lucrează la ferma în cauză se află în izolare.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Madrid a fost notificată, la data de 17 august a.c., cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a unor cetățeni români, lucrători la o fermă din localitatea Madrigal de las Altas Torres, provincia Avila, Comunitatea autonomă Castilla y Leon și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare referitoare la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Totodată, MAE precizează că un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat, în cursul zilei de 17 august, la ferma în cauză pentru a discuta cu angajatorul, autoritățile locale, precum și cu cetățenii români în cauză”, informează MAE.

În total 16 cetățeni români au fost depistați pozitiv cu COVID-19, aceștia aflându-se, în momentul de față, în autoizolare în locuințe puse la dispoziție de angajator.

Persoanele diagnosticate pozitiv sunt asimptomatice sau au simptome ușoare, starea lor de sănătate fiind bună.

Alți 24 de cetățeni români, contacți direcți ai persoanelor infectate, au fost plasați în autoizolare.

Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate și celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziționării alimentelor și altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse.  Reprezentanții fermei au menționat faptul că se efectuează testări săptămânale aleatorii în rândul lucrătorilor, iar activitatea va continua cu respectarea condițiilor sanitare. De asemenea, ferma dispune de un centru medical intern care oferă asistență medicală angajaților. Din contactul cu autoritățile locale, a reieșit că focarul se află în atenția Direcției teritoriale sanitare Avila, care monitorizează evoluția epidemiologică din cadrul fermei”, precizează MAE.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW