Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Focar de infecție la un cămin de bătrâni din Dâmbovița. Aproximativ 40 de persoane au fost confirmate cu virusul Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2020 Etichete: , ,

Aproximativ 40 de persoane de la Centrul medico-social din localitatea dâmbovițeană Răcari au fost infectate cu coronavirus și internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Târgoviște.

Testarea celor de la Centrul medico-social a început după ce o îngrijitoare a fost confirmată cu virusul Covid-19. În acest centru erau cazați 52 de bătrâni și 21 de cadre medicale.

„Pe scurt: un cetăţean solicită ambulanţa (…) fiind declarat pozitiv! Internat la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte! Soţia lucrează în centrul medico-social şi a fost prezentă la post până în data de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială că ar putea avea probleme de sănătate! Izolarea în centru s-a realizat în data de 11.04 în conformitate cu Ordonanţa Militară 8/10.04! În acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate şi internate la spitalul de boli infecţioase Târgovişte! Vineri vor fi testaţi toţi colegii aflaţi în izolare la domiciliu!”, a postat pe Facebook, primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu.

Potrivit prefectului județului Dâmbovița, soțul îngrijitoarei a fost depistat pozitiv prima dată. După ce s-a pozitivat și ea în urma analizelor, a trebuit să fie testat tot centrul.

„A fost un caz, o persoană care lucra în București și care vineri a fost simptomatică, s-a pozitivat în urma analizelor. Am extins ancheta epidemiologică, soția lucra în centru, s-a pozitivat și soția și am fost nevoiți să facem analize la tot centrul”, a declarat prefectul județului, Aurelian Popa, potrivit ProTv.ro.

Atât bătrânii, cât și angajații depistați pozitiv sunt în stare bună.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW