Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Focar de Covid-19 la o firmă din județul Dâmbovița/ 66 de angajați au fost confirmați cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 16 mai 2020 Etichete: ,

Alți 31 de angajați de la Arctic Găești au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, sâmbătă, după ce vineri au fost confirmate alte 32 de persoane de la fabrică cu virusul Covid-19.

Potrivit DSP Dâmbovița, toți cei de la Arctic depistați pozitiv sunt asimptomatici.

Conducerea fabricii a decis testarea profilactică a angajaților, după ce DSP Dâmbovița a identificat două cazuri pe 7 și 9 mai. Un alt pacient simptomatic, angajat al Arctic, a fost depistat cu noul coronavirus în această săptămână şi este internat.

„Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale SC Arctic SA Găeşti, au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66”, precizează DSP Dâmboviţa, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, echipele DSP Dâmbovița au fost prezente la firma din Găești, vineri, pentru a realiza ancheta epidemiologică și au dispus izolarea la domiciliu a tuturor contacților direcți şi a membrilor de familie pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant.

De asemenea, s-a mai decis ca cei cu simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19 se vor prezenta la secţia de boli infecţioase, prin solicitarea ambulanţei; realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul, cu monitorizarea şi informarea medicului de familie sau de colectivitate cu privire la cazurile suspecte, conform Hotnews.ro.

Cei depistaţi pozitiv, în conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, vor fi aduşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, urmând ca medicul specialist să dispună internarea lor în cadrul secţiilor suport COVID -19.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/focar-de-covid-19-la-o-firma-din-judetul-dambovita-un-numar-de-66/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *